Vänsterpartiet efter valet.

Vänsterpartiet fick 5,6 procent av rösterna år 2010 och blev därmed riksdagens minsta parti tillsammans med KD. Vänsterpartiets siffror sjönk med 0,2% från valet 2006. Trots detta tycker Vänsterpartiet att dom gjort en bra valrörelse.

För vänsterpartiet är det väldigt viktigt att det rödgröna samarbetet(vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna) fortsätter, och det kommer det att göra. Viktigaste frågan just nu är migrationspolitiken. Fast vänsterpartiet inte fått igenom alla sina krav så vill dom vara en tydlig opposition mot alliansregeringens högerpolitik. Vänsterpartiet är tydliga i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna. Dom säger att dom aldrig kommer att samarbeta eller förhandla med SD. På grund utav att det är många som vill bekämpa främligsfientligheten och rasism så har Vänsterpartiet under de senaste veckorna fått 2500 nya medlemmar.

Vänsterpartiet har under helgen bestämt att en s.k. framtidskommission ska tillsättas för att dom inte ska göra ett till dåligt val. Framtidskommissionen ska vara en grupp på 5-7 personer. Dom ska se över partiets politik och värdera den, sedan ska dom även komma på nya strategier för Vänsterpartiet att visa sin politik.

Trots partiets minskade valresultat är det en självklarhet för Lars Ohly att sitta kvar så länge han är vald. Han vet dock inte om han ska fortsätta som partiledare efter periodens slut, men det kommer han att meddela vid nästa partikongress. 

Klicka här för att komma til Lars Ohlys tal efter valvakan.



Kommentarer
Postat av: Stefan

OK!!!

2010-10-15 @ 09:23:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0